İrmik şekerpare tarifini okurken, bu kadar basit malzemelerle bu lezzetli tatlının nasıl yapıldığını merak ettim. Hamurun iyi yoğrulması gerektiği yazıyor, peki bu aşama için ne kadar süre yoğurmalıyım? Ayrıca, şerbetin soğuk olması gerektiği belirtilmiş, peki bunu nasıl sağlayabilirim? Fırın sıcaklığının da önemli olduğu söyleniyor, 180 derece yeterli mi, yoksa daha düşük ya da yüksek bir sıcaklıkta mı pişirmek daha iyi sonuç verir? Bu detaylar, tatlının lezzetini etkiler mi?
İrmik şekerpare tarifini okurken, bu kadar basit malzemelerle bu lezzetli tatlının nasıl yapıldığını merak ettim. Hamurun iyi yoğrulması gerektiği yazıyor, peki bu aşama için ne kadar süre yoğurmalıyım? Ayrıca, şerbetin soğuk olması gerektiği belirtilmiş, peki bunu nasıl sağlayabilirim? Fırın sıcaklığının da önemli olduğu söyleniyor, 180 derece yeterli mi, yoksa daha düşük ya da yüksek bir sıcaklıkta mı pişirmek daha iyi sonuç verir? Bu detaylar, tatlının lezzetini etkiler mi?
Cevap yaz